Powered By Blogger

miércoles, 22 de junio de 2011

ELS AVIS I ELS CONTES.

Com ja us deuen haver explicat els vostres fills i filles durant el curs hem estat fent una feina molt entranyable.

D’entrada vam demanar als avis i àvies de la classe que escrivissim de forma voluntària una història i/o conte. Van sortir 3 històries en català i 4 en castellà totes elles força interessants fruit de l’esforç i l’experiència viscuda.

Nosaltres després de llegir-les vam fer per grups els dibuixos que servirien per les il·lustracions d’aquests contes.Ho vam treballar a hores de català, castellà i plàstica. Després, el Centre de Recursos Pedagògics del barri, que en tot moment ha dinamitzat l’activitat, va ajuntar els nostres contes juntament amb els de les altres escoles participants i va confeccionar un llibre digital on es recull aquesta experiència.

Finalment , amb un acte dins l’espai emblemàtic del centre cívic de Can Déu, es va presentar aquest llibre amb l’emoció continguda de tots els assistents.

Tothom que li pugui interessar, i val la pena llegir-ho amb la companyia dels vostres fills i filles que ben segur us explicaran mil i un detalls de tot el procés, pot trobar el llibre virtual amb els dibuixos de tots els nens i nenes a la web: http://www.xtec.cat/crp-lescorts/dinamitzacio.htm Un cop en aquesta pàgina web cliqueu l’enllaç: gent gran i contes.

Els nostres contes són:

- El tío Lobero y el gato.
- El dibujante.
- Los tres gatitos.
- El súper.
- El conte de l'Enxaneta.
- El nen al bosc.
- Narcís i el seu burro Rafel.

Nosaltres, finalment vam voler compartir la nostra satisfacció del treball amb els avis i àvies autors dels contes.

Van venir a la classe i no només van llegir les seves històries sinó que ens van respondre les nostres preguntes i vam poder escoltar els seus consells fruit de l’amor i la il·lusió vers els infants que són els seus nets.

Va ser una trobada molt emotiva on tots els nois i noies van poder percebre la importància d’aquesta relació intergeneracional, (avis/es-nets/es), dins del marc de la nostra societat actual.

Cal valorar els sentiments, emocions i en definitiva, el clima afectiu que es crea entre els infants i els avis/es i que promou una sèrie de valors com ara l’ajuda mútua, el respecte, la tolerància, amor…

Per tot això i molt més hem volgut rendir de d’aquest article del nostre blog un petit homenatge a tots els nostres avis i àvies que cada dia contribueixen per a que això sigui possible i especialment als nostres “entranyables protagonistes” d’aquest curs.


GRÀCIES MANEL, ANTONIO, ARACELI, ALFONS, JOAN, JUAN ANTONIO I Mª TERESA!!!

Podeu veure aquestes fotografies del dia que van venir els avis a l'escola:


No hay comentarios:

Publicar un comentario